Aquatraining voor honden

Aquatraining voor honden

De eerste sportsessie is gratis

Veel honden vinden de aquatrainer in het begin spannend. Daarom ligt de focus tijdens de eerste sessie bij Active Dog Sport op het vertrouwd maken met de aquatrainer. 

Gewenning

Met voer, rust en vertrouwen ontdekken honden dat de aquatrainer helemaal niet eng is. Zo wennen ze aan de geluiden, het lopen in een afgesloten ruimte, de loopband en het water. De meeste honden kunnen na een paar sessies niet wachten om te beginnen.

De gratis probeersessie is alleen voor gezonde honden vanaf 1 jaar oud. Voor therapiehonden gelden andere tarieven.

Gezonde & fitte honden

Aquatraining is een perfecte manier om blessures te voorkomen, (sport)prestaties te verbeteren en honden mentaal scherper te maken.

Revalidatie & herstel

Hydrotherapie is een ander woord voor aquatraining. Is je hond geblesseerd of net geopereerd? Dan kun je je wenden tot Linde van Welzen van Dierfysiotherapie Groningen.

De behandelingen door de fysiotherapeut vinden plaats op de locatie van Active Dog Care in Hoogkerk-Groningen.

Voorwaarden

 • Je hond is minimaal 1 jaar oud en beschikt over een redelijke tot goede conditie (bij twijfel eerst de dierenarts of fysiotherapeut raadplegen).
 • Je hond heeft geen open wonden.
 • Je hond is geborsteld en schoon.
 • Geef je hond tot 3 uren van tevoren geen eten.
 • Laat je hond vooraf goed uit (bij ontlasting in de aquatrainer worden kosten in rekening gebracht).

Neem het volgende mee:

 • Een handdoek en/of hondenbadjas.
 • Beloningen en een speeltje.

Heb  je een account op My Care en/of MyScholing? Deze inloggevens geven je ook toegang tot MySport.

Veel gestelde vragen

Aquatraining voor gezonde sport- en huishonden kost €32,50 per keer.

10 sessies binnen 20 weken voor €250,00.

Komt je hond voor het eerst? Dan is de 1e sessie gratis.

De kosten van hydrotherapie bij Linde van Welzen zijn te bekijken op haar website.

Je kunt een gratis eerste sportsessie aanvragen of een aquatraining voor sport- en huishonden boeken via MySport.

 

Wil je een aquatraining op onze locatie bij fysiotherapeute Linde van Welzen? Maak dan rechstreeks een afspraak met Linde.

 

Aquatraining of hydrotherapie is bewegingstherapie in water.

De hond loopt op een loopband in een waterbak. Zowel de hoogte van de waterstand als de snelheid van de loopband kan exact worden ingesteld. Daarnaast kan er een helling worden gecreëerd, waardoor weer andere spieren aan het werk worden gezet.

Aan de ene kant zorgt de opwaartse druk van het water ervoor dat de gewrichten minder worden belast. Terwijl de hond tegelijkertijd meer weerstand voelt in het water.

Met aquatraining verbeter je op een veilige en gedoseerde manier:

 • het uithoudingsvermogen
 • de coördinatie
 • de bespiering
 • het lichaamsbewustzijn
 • de stofwisseling
 • het mentale gestel

Bij aquatraining bevindt de hond zich in een gesloten bak. De waterstand en de temperatuur van het water wordt nauwkeurig geregeld.

Tijdens aquatraining of hydrotherapie loopt de hond in een constante snelheid op een loopband door het water. De hond zwemt niet, hij maakt geen wendingen, beweegt gecontroleerd en gebruikt dezelfde spieren en gewrichten als bij lopen.

Met aquatraining verbetert de algehele bespiering en conditie. Ook mentaal werpt het zijn vruchten af. De variatie in training ervaren honden als prettig en de focus wordt sterk verbeterd.
Verschillende sporthonden hebben met dank aan de voorbereiding in de aquatrainer goed gepresteerd op WK’s en NK’s.

Wanneer je al een account bij Active Dog Care MyCare en/of MyScholing hebt geven dit emailadres en wachtwoord ook toegang tot MySport.

Heb je nog geen account bij de boekingssystemen van Active Dog Care? Klik dan op een nieuwe account aanmaken en vul de gegevens bij je profiel in. Voeg de gegevens van je hond(en) toe en je bent klaar om trainingen of cursussen te boeken.

Onder TRAININGEN klik je op TRAININGOVERZICHT en hier kun je de sessies voor Aquatraining voor sport- & huishonden boeken. Daarnaast vind je hier de cursussen Fitness Hond en Fitte Hond Baas.

LET OP: aquatrainingen of behandelingen bij onze fysiotherapeute Linde van Welzen boek je rechtstreeks bij Fysiotherapie Groningen. Dit kan niet via MySport.

De trainingen en cursussen binnen MySport zijn alleen bedoeld voor gezonde sport- en huishonden. Therapiehonden worden doorverwezen naar de dierenarts of naar onze fysiotherapeut.